אף אחד (בטח לא אני) היה מנחש שמכלום יצא טארט אגסים חלומי כמו זה שיצא לי. כי ההתחלה הייתה איך לומר… ממש לא מבטיחה.
יש פעמים בחיים שצריך לדעת להסתדר עם מה שיש… ומה שלי היה זה חצי ק"ג בצק עלים שנשאר יתום במקרר.
את האמת? לא היה לי הרבה יותר מזה במקרר… המקרר היה די ריק ועצוב. לא גבינות… לא ירקות… גם קערת הפירות על הדלפק הייתה די עצובה.. נשארו בה רק כמה אגסים בודדים.
מגירת המזווה לעומת זאת תמיד מלאה. גיבוב של צנצנות זכוכית מלאות בפסטות, קטניות, תבלינים, אגוזים מסוגים שונים…. הגיבוב הזה מציל אותי בדיוק במצבים כאלו, שצריך לאלתר עם מה שיש, ומה שיש זה כמעט כלום.
אז הוצאתי את הבצק, את האגסים, חיטטתי שם בין צנצנות הזכוכית ושלפתי שקדים ואבקת סוכר, ופתאום ידעתי… הולך להיות כאן טארט אגסים מפואר.
זה מסוג הטארטים שאני הכי אוהבת! בצק עלים שנאפה בשכבות דקיקות ופריכות, חמאתיות, קרם שקדים קרמי ועשיר, שכבות דקיקות של אגסים עדינים, וגם קצת גלייז של מייפל… כמו שאומרים אצלנו: "שלא יחסר".
רוצים עוד רעיונות לטארט? תנסו את המתכון שלי לטארט יוזו
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים:
500 ג' בצק עלים על בסיס חמאה
3 אגסים
1/3 כוס סירופ מייפל אמיתי
לקרם שקדים:
100 ג' אבקת סוכר
100 ג' שקדים טחונים
100 ג' חמאה
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
להברשה:
1 ביצה
הוראות הכנה:
- מחממים תנור לחום של 190 מעלות
- מרדדים את הבצק למלבן בעובי של כחצי ס"מ
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים בה את מלבן הבצק
- בעזרת סכין קטנה וחדה חורצים בעדינות שוליים ברוחב של כ1.5 ס"מ מדפנות המלבן
- מכינים קרם שקדים: שמים את כל מרכיבי הקרם במעבד מזון וטוחנים למחית חלקה ואחידה
- שוטפים את האגסים היטב ופורסים אותם לרוחבם בעזרת מנדולינה לפרוסות דקות
- מסירים את החרצנים מפרוסות האגסים
- מורחים את קרם השקדים על גבי המלבן הפנימי של הבצק (כלומר, רק השוליים של הבצק נותרים ללא קרם)
- מסדרים את פרוסות האגסים על גבי קרם השקדים כשהם חופפים מעט (כמו רעפים)
- בעזרת מברשת מורחים את האגסים בשכבה של מייפל
- מורחים את שולי הבצק בביצה
- מכניסים לתנור לכ30, במהלך האפייה ממשיכים להבריש את האגסים במייפל עוד כ2-3 פעמים
הערות ושדרוגים:
- בצק עלים אוהב קור. הקפידו לעבוד עם בצק קר. אם הבצק רך מדי וקשה לעבודה הכניסו אותו לכמה דק לפריזר.
- אני אוהבת את הטארט זה עם אגסים אבל גם תפוחים או אפרסקים יהיו נהדרים
- אם אין לכם מנדולינה אפשר לפרוס את האגסים ידנית אבל תקפידו לפרוס אותם דק ככל הניתן.
תמרה את מהממת
והפאי נהדר כמעט כמוך… 😉 !