חזה עוף זה פתרון טוב. זה פתרון טוב להרבה דברים… זה טוב כשרוצים לאכול משהו לא משמין מדי (אבל טעים! תמיד חשוב שיהיה טעים!). זה פתרון טוב למשהו שאפשר לתקתק מהר. זה פתרון טוב לתוספת לסלט, כחלק מסנדביץ', מבושל חם לארוחת צהרים, פתרון טוב למשהו שהילדים אוהבים…
אבל בשביל שחזה עוף יהיה פתרון טוב, צריך לדעת להכין אותו נכון, ככה שהוא יהיה מתובל היטב, וישאר עסיסי, כי פתרון ממש לא טוב, זה חזה עוף יבש.
מניסיוני… הכי טוב כשמכינים חזה עוף שלם זה להתחיל במחבת ואז להכניס לכמה דק לתנור… ככה גם מקבלים צריבה חיצונית יפה לעוף, גם אפשר לזגג אותו בכל מיני טעמים טובים, וגם להיות בטוחים שהוא עשוי היטב אבל לא מיובש.
את הגרסה הזו עם קרסט פרורי לחם ועשבי תיבול אני אוהבת במיוחד! היא נהדרת כשהיא חמה ליד אורז או תפוחי אדמה, והיא נהדרת גם למחרת יש מהמקרר לתוך הסלט או הסנדביץ'.
אז יאללה… תדליקו תנור וספרו לי איך יצא!
רוצים עוד רעיונות למתכוני עוף שווים? נסו את המתכון שלי לעוף עם זיתים ושומר
מצרכים:
2 חזות עוף שלמים
4 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור
מצרכים לרוטב:
1/2 כף חרדל
2 כפות דבש
3 כפות מיץ לימון
1/2 כפית שום כתוש דורות
1/4 כוס מים
מלח
פלפל שחור
מצרכים לציפוי:
1/3 כוס פרורי לחם
1 כפית שום כתוש דורות
2 קוביות תיבול איטלקי דורות
קליפה מגוררת מ1/2 לימון
3 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור
הוראות הכנה:
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות
- מערבבים את חומרי הרוטב בקערית
- מערבבים את מרכיבי הציפוי בקערית
- ממליחים ומפלפלים את חזות העוף משני הצדדים
- במחבת מחממים 3-4 כפות שמן זית
- כשהשמן חם צורבים את חזות העוף כ2-3 דק מכל צד
- מוסיפים למחבת את הרוטב ומזגגים את חזות העוף משני הצדדים ברוטב עד שרוב הנוזלים של הרוטב מתאדים והעוף מזוגג ומבריק מכל הצדדים
- מעבירים את חזות העוף לתבנית
- יוצקים את שארית הזיגוג מהמחבת על החזות
- מפזרים על החלק העליון של חזות העוף את תערובת הציפוי בשכבה נדיבה
- מכניסים לתנור לכ10-12 דק
הערות ושדרוגים:
- אם אין לכם קוביות תיבול שלדורות אפשר כמובן להשתמש בעשבי תיבול טריים
- המתכון בשיתוף דורות
היי, 🙂
האם ניתן להכין עם חזה הודו? ואיזה עשבי תיבול את ממליצה לשים?
תודה!
אני לא חובבת גדולה של הודו.. מעולם לא בישלתי הודו ולכן אני לא יודעת לענות לך…