כשנטלי הזמינה אותי למפגש אפייה אצלה בבית, קצת לפני החג והציעה שנכין דובשניות התרגשתי… אני מתה על דובשניות. אני חושבת שאין דובשניות שלא טעמתי. ובכל זאת, מעולם לא עלה על דעתי להכין דובשניות בבית… וטוב שכך, כי אם הייתי יודעת כמה זה קל, וכמה טעים הן יוצאות הייתי מכינה אותן ומיד מחסלת את כל התבנית.
מה שאני רוצה להגיד, בעצם, זה שאת המתכון לדובשניות האלו אני מפרסם יחד עם הערת אזהרה: זהירות עוגיות ממכרות לפניך!
הן באמת דובשניות נהדרות, פריכות וזהובות מבחוץ, אבל נימוחות ורכות מבפנים, מכינים אותן בקערה אחת ב5 דק עבודה והן טעימות שאפשר להשתגע. אז תשמעו לי: תכינו את הדובשניות, תפרישו לכם 1-2 לטעימה ואת השאר תארזו מהר מהר בקופסאות יפות וחלקו לשכנים עם ברכת שנה טובה…
שנה טובה!
רוצים עוד רעיונות למתכונים לחג? נסו את המתכון שלי לטארט טאטן
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
לעוג מתכונים של נטלי, היכנסו לבלוג האפייה הנהדר שלה! עוגיונט
מצרכים:
120 גרם דבש
120 גרם (1/2 כוס) סוכר חום כהה
80 מ"ל (1/3 כוס) שמן
1 ביצה L
1/2 כפות מלח
1/2 כפית קינמון טחון
1/4 כפית ג'ינג'ר טחון (זנגוויל)
1/2 כפית הל טחון
350 גרם (2 וחצי כוסות) קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
לציפוי:
120 גרם (1 כוס) אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
2. בקערה שמים דבש, סוכר חום, שמן, ביצה, מלח, קינמון, ג'ינג'ר והל ומערבבים לתערובת אחידה.
3. מוסיפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. חשוב לא ללוש את הבצק מהרגע שהוא מוכן.
4. מגלגלים כדורים קטנים מהבצק (בערך בגודל של אגוז).
5. טובלים את כדורי הבצק באבקת סוכר ומניחים במרווחים על גבי התבנית.
6. אופים במשך 10-15 דקות או עד שהעוגיות "מתפוצצות" ומתייצבות בשוליים אך עדיין מעט רכות במרכז.
7. מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים.