בינג - לחם מחבת סיני ממולא בבצל ירוק
בינג - לחם מחבת סיני ממולא בבצל ירוק

הסיפור הולך ככה: יום אחד אבא שלי פירסם מתכון בפייסבוק ללחם מחבת סיני – בינג. זה לחם מחבת נפלא, שבשל צורת הקיפול הייחודית שלו יוצא מדופף מעט קצת כמו מלאווח, בגרסה הקלאסית הסינית יש גם תועפות בצל ירוק בפנים שנותן טעם ירוק משגע לכל הסיפור. זה באמת מעין לחם/מלאווח/לאפה שבמילים אני לא אצליח להעביר את הקסם שלו.. אין בררה, תצטרכו לטעום אותו.

 

בינג - לחם מחבת סיני ממולא בבצל ירוק
בינג – לחם מחבת סיני ממולא בבצל ירוק

 

בחזרה לפוסט של אבא. המתכון באותו הפוסט, כלל תמונות עם שלבי ההכנה, ומרגע פרסום המתכון, תוך זמן קצר הצטברו תגובות רבות בפוסט, אחת מהן טוענת בתוקף שהפוסט הוא רמאות, שרואים שאין סיכוי שהתוצאה הסופית יצאה משלבי ההכנה שבפוסט.

דיון סוער התעורר בתגובות, אלו שצידדו בכותב הטענה, ואלו שטענו שהוא לא מבין כלום ושלבי ההכנה מדוייקים. אבא שלי, שאיפוק במצבים כאלו זה לא הצד החזק שלו, הציע לכותב הטענה לבוא עם עוד 10 "עדים" אלינו הביתה ולראות אותו מכין את המתכון לפי שלבי ההכנה שבפוסט.

וכך היה.

הגיעו כותב הטענה ועוד 10 אנשים אלינו הביתה, אבא שלי הכין את הבינג שלב שלב לפי מה שכתוב במתכון, והפלא ופלא… התוצאה הסופית (הנהדרת) הייתה בדיוק כפי שהיא הוצגה במתכון המקורי.

מעבר לכך שהסיפור הזה משעשע, וגם אופייני לאבא שלי כל כך… ומעבר לכך שהמתכון של הבינג הוא באמת פלא קסום ולא מספיק מוכר (מיד נתקן את זה…). הטענה שנשמעת לעיתים קרובות כלפי יוצרי מתכונים, שהם נותנים מתכונים לא מדוייקים בכוונה, או מנסים באיזשהו אופן לעבוד או לרמות את הקוראים מרגיזה אותי מאוד. שהרי כל מי שכותב מתכונים, הדבר שהוא הכי רוצה זה שאנשים יכינו את המתכון ויצא להם מוצלח! איזה אינטרס יש לנו לרמות?

הלוואי שהייתי מצליחה לשמור על קור רוח אל מול טענות מרגיזות כאלו, כמו שאבא שלי מצליח… בנתיים, הלכתי להירגע ולנשנש קצת בינג, כי עצבים בעולם שקצת פחמימות לא יפתרו.

 

רוצים עוד רעיונות למתכוני לחם שווים? נסו את המתכון שלי לגרליק נאן 

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מרדדים את הבצק דק מאוד
מרדדים את הבצק דק מאוד

 

מורחים את הבצק בשמן ומפזרים בצל ירוק
מורחים את הבצק בשמן ומפזרים בצל ירוק

 

 

מגלגלים לנחש
מגלגלים לנחש

 

 

מגלגלים את הנחש סביב עצמו לצורה של שבלול
מגלגלים את הנחש סביב עצמו לצורה של שבלול

 

 

מגלגלים את הנחש סביב עצמו לצורה של שבלול
מגלגלים את הנחש סביב עצמו לצורה של שבלול

 

 

מרדדים את השבלול לעובי של כ1/2 סמ
מרדדים את השבלול לעובי של כ1/2 סמ

 

 

קולים את הבינג במחבת
קולים את הבינג במחבת

 

מצרכים לבצק:

240 מ"ל (1 כוס) מים

300 ג קמח מנופה

1 כף שמן

מלח

 

מצרכים למילוי:

1 צרור בצל ירוק

שמן

מלח

 

הוראות הכנה:

  • שמים בקערת המיקסר את כל מרכיבי הבצק ולשים היטב לבצק חלק וגמיש
  • מחלקים את הבצק ל6 חלקים שווים
  • משמנים משטח עבודה
  • מרדדים כל חלק מהבצק לעלה דק מאוד מאוד
  • מורחים היטב את עלה הבצק בשמן
  • מפזרים בצל ירוק (או כל תוספת אחרת שאוהבים) ומפזרים מלח
  • מגלגלים את הבצק לגליל
  • מלפפים את גליל הבצק סביב עצמו לצורה של שבלול
  • מרדדים את השבלול דק
  • מורחים מחבת גדולה בטיפה של שמן
  • קולים את הבינג עד שהוא מזהיב משני הצדדים

 

הערות ושדרוגים:

  • הבינג הקלאסי ממולא בבצל ירוק, אבל אפשר לגמרי לשדרג… כוסברה, פלפל חריף, שום, בצל מטוגן יכולים לעבוד נפלא, או כל תוספת אחרת שבא לכם

 

Share:
  • 7630
  • 6
  • 3

6 thoughts on “בינג – לחם מחבת סיני במילוי בצל ירוק”

  1. אני מכינה אותו כבר שנים והוא מצויין, אבל אף פעם לא ניסיתי לאפות בתנור, נראה לך שאפיה תתן אותה תוצאה?

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *