ביום שבת הקרוב גוגל מציין את יום הארטיק. אפשר להבין אותו…. החום באוגוסט הוא באמת לא סביר, הילדים כבר מטפסים על הקירות ואני רק חייבת דחוף שכולם יתקררו קצת וירגעו (בעיקר אני כן?)
ארטיקים ביתיים זה נחמד נורא. זה גם טעים, זו גם פעילות נחמדה למי שמחפש תעסוקה לילדים, זה סופר כייף להכין (שיחקתי במטבח שעות עם התערובות השונות של הארטיקים ביום הצילום האחרון, כבר לא היה מקום במקפיא לכל כך הרבה ארטיקים והייתי צריכה לרדת למטה לחלק לילדים בהבימה בשביל לפנות עוד קצת מקום…), בקיצור לא צריך לחשוב על זה יותר מדי, פשוט צריך להצטייד במקלות ארטיק, יוגורט שאוהבים וקצת פירות, אפילו לא חייבים תבניות של ארטיקים, אפשר להשתמש בכוסות חד פעמיות.
אני אוהבת להכין את הארטיקים הביתיים שלי עם פירות (אפשר להשתמש בפירות קפואים, בפירות טריים ואפילו בריבה), ובשביל הגיוון אני מוסיפה לפעמים חמאת בוטנים, קצת קוקוס, שוקולד צ'יפס או כל תופסת אחרת שאני מוצאת במזווה… ובשביל לתת לארטיקים פאסון של ארטיק שווה ומפנק אני גם מצפה אותם בשוקולד.
אז שלפו את היוגרט מהמקרר, פנו מקום במקפיא, ופנו את הלו"ז – אתם הולכים לשחק במטבח היום.
רוצים עוד רעיונות למתכונים להכין עם הילדים בחופש? תנסו את המתכון שלי לפנקייק יוגורט
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים:
2 גביעי יוגורט
1/2 כוס פרי שאוהבים
2 כפות חלב מרוכז או שמנת מתוקה
לציפוי:
שוקולד
סוכריות צבעוניות/קוקוס/אגוזים קצוצים או כל תופסת אחרת שאוהבים
הוראות הכנה:
- טוחנים את היוגורט, פרי וחלב מרוכז לתערובת חלקה (בכלי הקטן של מעבד מזון, בנינג'ה או בעזרת בלנדר מוט)
- מעבירים לתבנית ארטיק או כוסות חד פעמיות
- נועצים במרכז כל ארטיק מקל
- מקפיאים לכ4-5 שעות עד שהארטיק ממש מוצק ויציב
- מוציאים את הארטיק מהמקפיא ומחלצים מהתבנית
- מחזירים למקפיא לכמה דקות
- בנתיים מכינים את הציפוי: במיקרו או על סיר אדים כפול ממיסים את השוקולד
- מעבירים את השוקולד המומס לכוס גבוהה
- מוציאים את הארטיקים מהמקפיא וטובלים מיד בשוקולד המומס
- מפזרים סוכריות צבעוניות/קוקוס או כל דבר אחר שאוהבים
הערות שודרוגים:
- כל גביע יוגורט מספיק לכ2 ארטיקים
- אפשר להשתמש בכל פרי שאוהבים
- בשביל הגיוון אפשר גם לא לטחון את הפירות יחד עם היוגורט, אל להכניס אותם לתבנית ולצקת עליהם את התערובת של יוגורט והחלב המרוכז, אז פשוט יש ארטיק יוגורט עם חתיכות פרי.
- החלב המרוכז/שמנת מתוקה זה לא חובה, אבל זה נותן לארטיקים מרקם יותר קרמי, ומתקתקות נחמדה
- בשביל לצפות את הארטיק הארטיק חייב להיות ממש קפוא כדי שהשוקולד המומס יתקשה עליו ולא ימיס אותו אם אתם מנסים לצפות והציפוי לא נדבק כמו שצריך, פשוט תחזירו את הארטיקים (ללא התבנית) למקפיא לכ10-15 דק ותנסו שוב
- בשביל אפשרות טבעונית: אפשר להשתמש ביוגורט טבעוני, ולהוסיף לו 2-3 כפות של חמאת בוטנים/טחינה/שקדיה או קרם קוקוס