אזני המן פאי לימון:
מצרכים:
לבצק-
1 ביצה
1.5 כוס קמח
1/2 כוס אבקת סוכר
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
100ג חמאה חתוכה לקוביות
כפית תמצית וניל
למילוי-
4 חלמונים
חצי כוס סוכר
1 כף קורנפלור
מיץ וקליפה מלימון
3/4 כוס חלב
25 גר חמאה חתוכה לקוביות
נשיקות מרנג קטנות
הוראות הכנה:
- מכינים את הבצק: שמים את כל המרכיבים במעבד מזון ומעבדים 2-3 דק לתערובת פירורית
- מוציאים מהמעבד מזון ולשים כמה דקות בידיים לקבלת בצק אחיד וגמיש
- משטחית לצורת דיסקית עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות
- מכינים את המילוי:
- בסיר קטן שמים את החלמונים הסוכר והוניל וטורפים בעזרת מטרפה כ3-4 דק
- מוסיפים את הקורנפלור קליפה ומיץ לימון ומערבבים היטב
- בסיר קטן נוסף מחממים את החלב
- כשהחלב חם מוסיפים אותו בהדרגה ותוך ערבוב מתמיד לתערובת הביצים
- שמים את הסיר עם תערובת הביצים והחלב על האש ומבשלים תוך ערבוב מתמיד עד לקבלת קרם אחיד וסמיך
- חותכים את החמאה לקוביות
- מורידים מהאש, ומוסיפים את קוביות החמאה ומערבבים עד שהן נטמעות לחלוטין בתערובת
- מעבירים לקערה ומכניסים למקרר עד שהקרם קר לגמרי
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות
- מוציאים את הבצק מהמקרר ועל משוח מקומח או נייר אפייה מרדדים אותו לעובי של כ1/2 ס״מ
- בעזרת כוס או חותכים קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 8 ס״מ
- במרכז כל עיגול מניחים כפית מקרם הלימון
- מקפלים לצורת אזן המן
- אופים כ15 דק
- מוציאים מהתנור ומקררים
- מניחים מעל כל אוזן המן נשיקת מרנג