אזני המן פאי לימון
אזני המן פאי לימון צילום: דינה איינשטיין
אזני המן פאי לימון:
מצרכים:
לבצק-
1 ביצה
1.5 כוס קמח
1/2 כוס אבקת סוכר
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
100ג חמאה חתוכה לקוביות
כפית תמצית וניל
למילוי-
4 חלמונים
חצי כוס סוכר
1 כף קורנפלור
מיץ וקליפה מלימון
3/4 כוס חלב
25 גר חמאה חתוכה לקוביות
נשיקות מרנג קטנות
הוראות הכנה:
  • מכינים את הבצק: שמים את כל המרכיבים במעבד מזון ומעבדים 2-3 דק לתערובת פירורית
  • מוציאים מהמעבד מזון ולשים כמה דקות בידיים לקבלת בצק אחיד וגמיש
  • משטחית לצורת דיסקית עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות
  • מכינים את המילוי:
  • בסיר קטן שמים את החלמונים הסוכר והוניל וטורפים בעזרת מטרפה כ3-4 דק
  • מוסיפים את הקורנפלור קליפה ומיץ לימון ומערבבים היטב
  • בסיר קטן נוסף מחממים את החלב
  • כשהחלב חם מוסיפים אותו בהדרגה ותוך ערבוב מתמיד לתערובת הביצים
  • שמים את הסיר עם תערובת הביצים והחלב על האש ומבשלים תוך ערבוב מתמיד עד לקבלת קרם אחיד וסמיך
  • חותכים את החמאה לקוביות
  • מורידים מהאש, ומוסיפים את קוביות החמאה ומערבבים עד שהן נטמעות לחלוטין בתערובת
  • מעבירים לקערה ומכניסים למקרר עד שהקרם קר לגמרי
  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות
  • מוציאים את הבצק מהמקרר ועל משוח מקומח או נייר אפייה מרדדים אותו לעובי של כ1/2 ס״מ
  • בעזרת כוס או חותכים קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 8 ס״מ
  • במרכז כל עיגול מניחים כפית מקרם הלימון
  • מקפלים לצורת אזן המן
  • אופים כ15 דק
  • מוציאים מהתנור ומקררים
  • מניחים מעל כל אוזן המן נשיקת מרנג
Share:
  • 1860
  • 0
  • 0

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *