מנות מלוחות עם פירות יבשים אני אוהבת מאוד! למשל פירות יבשים ממולאים, או אורז פרסי עם תבשיל פירות יבשים וחומוס. ט"ו בשבט מתקרב וזו הזדמנות מצויינת לשלב את אהבתי לפירות יבשים עם אהבתי לקציצות ולהכין קציצות עם שזיפים מיובשים.
הסוד במנה הזו זה שהרוטב בעצם הוא נורא פשוט… שזיפים מיובשים, תבלינים ומים. כמה פשוט ככה טעים. הרוטב מתקתק ומתובל עם רמז לרעננות שנותן הג'ינג'ר, השזיפים מתרככים וסופגים נוזלים מהרוטב והקציצות נימוחות, פשוט תענוג. אני אוהבת לאכול את הקציצות עם אורז לבן שסופג את הרוטב.
נכון שבט"ו בשבט אין ממש ארוחת חג, אבל אני לא באמת צריכה תרוץ של ארוחת חג בשביל להעמיד סיר כזה של קציצות עם שזיפים מיובשים, כי הוא כל כך טעים וכל כך פשוט להכנה, אחרי כף אחת כולם מתאהבים בסיר הזה.
באחריות.
רוצים רעיון דווקא לקינוח לט"ו בשבט? תנסו את שטולן – עוגת צימוקים ומרציפן
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
https://www.instagram.com/taharoni/
מצרכים לקציצות:
750 ג בשר טחון
2 ביצים
1 בצל לבן
2 שיני שום
1/2 צרור כוסברה
1/2 כוס קמח תירס או פרורי לחם
1/2 כפית בהרט
מלח
פלפל שחור
לרוטב:
5 כפות שמן זית
1 כף גרגרי כמון
5-6 שיני שום
1 בצל לבן
5 ס"מ שורש ג'ינג'ר
1 צ'ילי אדום (לא חובה)
400 ג' שזיפים מיובשים מגולענים
1 כפית פלפל לבן
1 כף סוכר חום
1 כפית בהרט
מלח
פלפל שחור
1/2 1 ליטר מים או ציר
הוראות הכנה:
- מכינים את תערובת הקציצות: קוצצים דק את הבצל, שום וכוסברה (אפשר גם לטחון במעבד מזון)
- שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות ומערבבים לתערובת אחידה
- בידיים משומנות מכדררים מהתערובת קציצות שמנמנות ופחוסות
- בסיר שטוח ורחב מחממים שמן זית
- כשהשמן חם מטגנים בו את הקציצות כ-3 דק מכל צד עד שהם זהובות
- מוציאים את הקציצות לצלחת
- מכינים את הרוטב: קולפים את הבצל ופורסים אותו לחצאי טבעות דקות
- קולפים את השום ופורסים אותו דק
- קולפים את הג'ינג'ר וחותכים לגפרורים
- מוסיפים לסיר (אותו סיר ואין צורך לשטוף אותו!) את גרגרי הכמון, הבצל, הג'ינג'ר והשום ומטגנים תוך ערבוב כ4-5 דק עד שהבצל מתרכך
- מוסיפים את השזיפים המיובשים, התבלינים ו1.5 ליטר מים ומביאים לרתיחה
- מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ20 דק
- טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול במידת הצורך
- מכניסים את הקציצות לרוטב ומבשלים כ20 דק נוספות
היי האם אפשר עם פרגית טחונה?