תכף נגמר אוגוסט, החום ישבר, הילדים יחזרו למסגרות (או לפחות יש לקוות שהם יחזרו למסגרות…) ורמזים לסתיו יתחילו להופיע. אם הייתי צריכה לאפיין את התקופה הזו במנה אחת… סביר להניח שהייתי בוחרת לחמניות שוקולד.
אלו לחמניות שמנמנות מנוקדות בפצפוצי שוקולד, שאפשר להכין עם הילדים כשכבר אין רעיונות לפעילויות בסוף אוגוסט. אפשר להכין אותן ולשים בקופסת האוכל של הילדים, לפינוק של תחילת שנת הלימודים, ואפשר כמוני סתם להיכנס למרתון אפייה של סתיו, כי מה יותר כייף מתחושה של סתיו שמגיע, עם התקררות קלה וריח של בצק שמנמן וחמים שנאפה בתנור, בעיקר אם מדובר בבצק של לחמניות שוקולד…
אז נכון שעוד חם, ואוגוסט עוד לא נגמר, ויפה בן דוד כרגע מאותתת שתהיה שביתה… אבל אני בחורה אופטימית, וכבר מסתכלת קדימה, ומפנטזת על הסתיו, על ההתקררות, על ג'קטים ושלכת, ועל לחמניות שוקולד.
כי מה נשאר עוד לבחורה חוץ מלפנטז? בעיקר על לחמניות שוקולד…
רוצים עוד מתכוני שכייף להכין עם הילדים? נסו את המתכון שלי לכדורי שוקולד בטעם של ילדות
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים:
500 ג קמח לבן
1/2 1 כוס חלב שקדים חמים
1 כף שמרים יבשים
1 כפית מלח
1/2 כוס סוכר לבן
50 ג שמן (1/4 כוס)
100 ג שוקולד מריר קצוץ
חופן שקדים פרוסים
מצרכים לציפוי:
1 ביצה
הוראות הכנה:
- שמים את החלב והשמרים בקערת המיקסר ומערבבים
- מניחים לתערובת לנוח במשך כ3-4 דק
- מוסיפים לקערה את הקמח, מלח, סוכר ושמן ומערבלים כ10 דק לקבלת בצק אחיד וגמיש
- מוסיפים את השוקולד הקצוץ והשקדים, מנמיכים מהירות ולשים לאט עד שהם נבלעים בתערובת
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ולשים בידיים כ1-2 דקות נוספות
- יוצרים מהבצק כדור גדול ומעבירים אותו לקערה משומנת
- מכסים את הקערה בניילון או מגבת לחה ומעבירים למקום חמים להתפחה לכשעתיים
- מחלקים את הבצק לכ15 חלקים (כל חלק במשקל של כ70 ג)
- מכדררים כל חתיכת בצק לכדור (אני אוהבת להשאיר את הכדורים קצת גבשושיים, צורה יותר חופשית, ולא להחליק לכדור מושלם)
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה
- מסדרים את כדורי הבצק על התבנית
- מכסים את הכדורים ומתפיחים במקום חמים כ45 דק
- מורחים את כדורי הבצק בביצה טרופה
- אופים כ15 דק עד שהלחמניות זהובות
הערות ושדרוגים:
- אפשר להשתמש בכל סוג שוקולד וכל סוג אגוזים שאוהבים
- את הבצק אפשר להכין יום קודם ולתת לו לתפוח מכוסה במשך הלילה במקרר
- לחמניות אקסטרה שוקולדיות אפשר להוסיף לבצק גם כף אבקת קקאו או כף נוטלה
- המתכון בשיתוף אלפרו
אפשר להחליף את הכוס וחצי חלב שקדים במשהו אחר ?
כל חלב שאוהבים