יש מנות כאלו שהן יפות וטעימות, כאלו שכשמביאים אותן לשולחן כולם מתפעלים ואומרים "אוווו" ו"ואהההה" ו"וואו". בדיוק כזו היא ה-מנה שלי לשבועות השנה, המנה שפותחת את מרתון מתכוני שבועות: מאפה גבינות, אבל לא סתם מאפה… שושני פילו במילוי גבינות וארטישוק.
אמהמה? בניגוד למנות אחרות את המאפה הזה מכינים בקלות ואפשר לומר אפילו מהירות. הבצק – הוא בצק פילו קנוי, אין צור להוציא מיקסר, אין צורך ללוש ואין צורך להתפיח. רק לדאוג להפשיר את הבצק. המילוי? היא פשוט והכי טעים! גבינת עיזים משובחת וצנצנת של ארטישוקים משומרים – זה הכל. אפילו ההרכבה קלילה! מפזרים את הגבינה על הבצק ומגלגלים.
כשהיא בתנור התבנית הזו עם השושנים, כל הבית מתמלא ריח טוב של אפייה, של חמאה, של גבינות נמסות, לאט לאט צצים מכל פינות הבית סקרנים, יוצאים מכל החדרים הקטקטים, כולם באין לברר מה זה הריח הזה שמטריף את כולם….
וכשאני מוציאה את התבנית מהתנור כולם אומרים אוווו" ו"ואהההה" ו"וואו".
אז שתדעו שלא חייבים להשתגע בשבועות! לא חייבים להגזים. לפעמים כל מה שצריך זה שולחן קטן אבל מדוייק, ומנה אחת כזו של מאפה גבינות, תבנית אחת כזו של שושני פילו תסדר לכם את החג.
קלאס באפס מאמץ.
רוצים עוד רעיונות למתכונים לשבועות? תנסו את המתכון שלי לעוגת גבינה של סבתא דבורה
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים:
6 עלי פילו מופשרים היטב
150 ג חמאה מומסת
1/2 כוס פרורי לחם
300 ג גבינת גרנה פדנו משק צוריאל
1 צנצנת ארטישוק
הוראות הכנה:
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות
- מסננים את הארטישוקים וקוצצים אותם
- בקערה מערבבים את הגבינה והארטישוקים
- פורסים דף פילו על משטח עבודה
- מורחים את הפילו בחמאה מומסת ומפזרים שכבה דקה ואחידה של פרורי לחם
- חוזרים על הפעולה עוד פעמיים (סה"כ 3 עלי פילו מופרדים בינהם בחמאה ופרורים)
- מפזרים שכבה נדיבה של גבינה על כל הפילו
- מגלגלים את הפילו עם הגבינה לגליל
- חוזרים על הפעולה עם 3 עלי הפילו הנותרים והגבינה (מתקבלים 2 גלילים)
- מורחים כל גליל חמאה ומפזרים עליו קצת גבינה
- חותכים כל אחד מן הגלילים לפיסות באורך של כ4-5 ס"מ
- מרפדים תבנית בקוטר 20 בנייר אפייה מברישים היטב בחמאה (בתחתית ובדפנות)
- מעמידים את את הגלילים החתוכים בצפיפות בתבנית
- מורחים את החלק העליון של הגלילים בחמאה ומפזרים עוד מעט גבינה
- אופים כ 40 דק עד המאפה זהוב ופריך
- מצננים ומגישים
הערות ושדרוגים:
- אני השתמשתי בגבינת גרנה פדנו אבל אפשר להשתמש בכל גבינה קשה שאוהבים
- ארטישוק זו תוספת שאני אוהבת במיוחד, אבל אפשר לגוון ולהשתמש בכל תוספת אחרת שאוהבים (זיתים, פלפלים קלויים, עשבי תיבול, חציל קלוי, בצל מטוגן וכו)
- אם הגלילים שלכם לא מספיק צפופים בתבנית, ויש בינהן חורים כדאי למלא
- המתכון בשיתוף משק צוריאל
תמרה יקרה ! מתכון פצצה !!!
רק שאלה אחת יש לי האם לגלגל מהצד הצר או מהצד הרחב?
לגלגל את הצד הרחב (שיצא גליל ארוך)
האם ניתן להכין מראש? לפני האפיה או אחריה?
ניתן להכין מראש ולחמם לפני ההגשה