קציצות עם שומר ותפוזים
קציצות עם שומר ותפוזים
קציצות עוף ושומר בתפוזים
מצרכים:
6 ראשי שומר בינוניים
לקציצות:
750 גר פרגיות טחון
1 בצל לבן
1/2 צרור פטרוזיליה
1/2 צרור עירית
2 כפות שמן זית
2 ביצים
1/2 כוס פירורי לחם
מלח
פלפל שחור
לרוטב:
1/3 כוס שמן זית
מיץ וקליפה מ2 תפוזים
מיץ מחצי לימון
2 כפות ריבת תפוזים או דבש
4 שיני שום
1 פלפל צ׳ילי אדום
מלח
פלפל שחור
הוראות הכנה:
  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות
  • מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה
  • מכינים את הקציצות: בקערה גדולה שמים את העוף הטחון
  • במעבד מזון שמים פטרוזיליה, עירית, שמן זית, ובצל וטוחנים היטב למחית
  • מוסיפים את המלית לעוף הטחון
  • מוסיפים את יתר המרכיבים של הקציצות ומערבבים היטב לתערובת אחידה
  • בידיים משומנות יוצרים מהתערובת כדורים בגודל של כדורי פינג פונג ומניחים בתבנית
  • חותכים את השומר לרבעים לאורך ומסדרים בתבנית מסביב לקציצות
  • מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה
  • יוצקים את הרוטב סביב סביב בתבנית
  • מכסים בנייר כסף ואופים כ30 דק
  • מסירים את נייר הכסף ואופים כ20-30 דק נוספות עד שהשומר והקציצות משחימים מעט
  • מומלץ אם כי לא חובה לצמצם קצת את הרוטב במחבת לפני ההגשה
Share:
  • 2136
  • 3
  • 0

3 thoughts on “קציצות עוף עם שומר ותפוזים”

  1. מתכון מצוין חוזרת אליו הרבה בתקופה האחרונה. חורפי ומנחם. שאלה: לפעמים קרה שלא רק שלא היה צורך לצמצם את הרוטב, הוא כמעט התאדה כולו. מה ניתן לעשות? תודה

    1. קודם כל תודה ואיזה כייף שאת אוהבת!
      לגבי הרוטב יש כמה אשרויות:
      1. אפשר מלכתחילה לעשות כמות גדולה יותר של רוטב
      2. לוודא שכשאת מכסה את התבנית/סיר הכיסוי סגור היטב (כדי שהרוטב לא יתאדה), ואז השלב בו משחימים את הקציצות ללא כיסוי לעשות על חום גבוה יותר ופחות זמן

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *