פורים בפתח, אחריו יגיע פסח, אבל אני כבר חושבת על יום העצמאות. גם כי אני מאוד אוהבת את יום העצמאות… גם כי השנה, אחרי ה7.10 היום הזה קיבל משמעות הרבה יותר גדולה עבורי (ואני מניחה שעבור כולם…). אז אני כבר מתכננת את התפריט של יום העצמאות, ואין ספק שהשנה, נאכל עראיס עוף.
עראיס עוף טוב צריך לדעת להכין, כי אם לא מכינים אותו כמו שצריך העוף מתייבש וזה זוועה. אז בדקתי ובדקתי כל מיני דרכים להכין את העראיס עוף שיצא בדיוק כמו שאני אוהבת: פריך מבחוץ ועסיסי, ג'וסי כזה מבפנים. תוסיפו גם מלא עשבי תיבול, פלפל חריך וגרידת לימון, תצלו טוב טוב ותגישו עם טחינה… מה אני אגיד לכם… ביס חלום!
ואם אתם לא פותחים מנגל לפני יום העצמאות אפשר לגמרי להכין את זה גם בנינג'ה גריל!
רוצים עוד רעיונות למנות גריל שוות? נסו את המתכון שלי לקבב המושלם
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים למילוי:
750 ג פרגית עם העור טחונה
1 כף זעתר טרי או אורגנו טרי
1/2 כוס פטרוזיליה
1/3 כוס עלי נענע
1 בצל סגול קטן
1 פלפל ירוק חריף מנוקה מחרצנים ומגידים
קליפה מגוררת מלימון 1
4 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור
עוד צריך:
4 פיתות
שמן זית
להגשה:
טחינה
סלט ירקות או ירקות חתוכים
הוראות הכנה:
- שמים את העוף הטחון בקערה
- קוצצים דק את עשבי התיבול, הבצל והפלפל החריף ומוסיפים לקערה
- מוסיפים את יתרת מרכיבי המילוי ומערבבים היטב לתערובת אחידה
- חוצים את הפיתות, ממלאים כל פיתה בתערובת ומהדקים מעט
- מחממים את הנינג'ה גריל לתכנית גריל, חום בינוני
- מורחים את הפיתות במעט שמן זית, מניחים אותן על הגריל כשהחלק הפתוח כלפי מטה וצולים כ5 דק
- מניחים את הפיתות על הגריל על צידן וצולים כ15 דק נוספות כשבמחצית הזמן הופכים אותן לצידן השני
- מגישים עם טחינה וסלט ירקות או ירקות חתוכים
הערות ושדרוגים:
- אם אין לכם נינג'ה גריל אפשר לצלות את העראייס במחבת, בתנור שחומם מראש ל160 מעלות או על גריל
- המתכון בשיתוף שריג הייבואן הרשמי