אני לא אשכח בחיים את הפעם הראשונה שאבא שלי הכין ספרינג רולס עם רוטב בוטנים כזה בבית. הייתה איזו ארוחה גדולה, אולי לעיתון, אולי לאורחים וכל הבית היה הומה ותוסס, אבא ועוזריו בישלו במטבח במרץ, אמא שלי הייתה על עריכות השולחן, ואני הייתי ילדה והסתובבתי לכוללם בין הרגליים.
דבר הוביל לדבר, אני באמת לא זוכרת את כל הפרטים, כשלפתע נפל המבט שלי על תבנית ובה נחו, מסודרים באופן מופתי רולים שקפקפים עם מילוי צבעוני בפנים, ולידם קערית של רוטב חום תמים למראה.
אבא שלי ישר קלט את המבט שלי, ושלף את אחד הרולים מהתבנית, טבל אותו בנדיבות ברוטב והגיש לי. זה היה הדבר הכי טעים שאכלתי בחיים, ואכלתי… ספרינג רולס מדפי אורז דקיקים, עם תערובת של עוף קצוץ לימוני ונהדר, והרוטב… אוי הרוטב בוטנים הזה, אני מוכנה לשחות באמבטיה של הרוטב הזה. סמיך, מתובל, מתקתק, חריפצ'יק, מלוח, הכל במידה.
התאהבתי.
View this post on Instagram
מאז ועד היום הכנתי ספרינג רולס אינסוף פעמים, בהמון גרסאות, עם עוף או טבעוני, פרשי או דווקא מטוגן ופריך, עם עשבי תיבול או בלי, חריף יותר או פחות…וזו מנה שתמיד מתחסלת, שכולם אוהבים, והיא כייפית כמעט לכל שעה ולכל מצב. רק על דבר אחד אני לא מתפשרת ולא מוותרת אף עם: רוטב בוטנים מושלם.
רוצים עוד רעיונות למנות עם רוטב בוטנים מושלם? נסו את המתכון שלי ל שיפודי עוף ברוטב בוטנים
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים:
3 כפות שמן
3 שיני שום קצוצות דק
1 בצל קטן קצוץ דק
3 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף וקצוץ דק
1/2 צ'ילי אדום קצוץ דק
1 גזר קלוף וקצוץ דק
500 ג פרגית טחון
3 כפות מיץ לימון
קליפה מגוררת מ1/2 לימון
2 כפות רוטב דגים
1/2 כוס כוסברה קצוצה
1/2 כוס נענע קצוצה
חבילת דפי אורז
מצרכים לרוטב:
4 כפות חמאת בוטנים
2 כפות סויה
2 כפות סוכר חום או דבש
1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
1/2 צ'ילי אדום קצוץ דק
1/2 כוס מים
כפית שמן שומשום
הוראות הכנה:
- מכינים את המילוי:במחבת גדולה מחממים את השמן
- כשהשמן חם מוסיפים את הבצל, שום, ג'ינג'ר וצ'ילי ומטגנים תוך ערבוב כ3-4 דק עד שהבצל נהיה שקוף
- מוסיפים את הגזר ומטגנים כ2-3 דק נוספות
- מוסיפים את העוף הטחון ומתגנים תוך פירור של הבשר לפירורים קטנים
- ממשיכים לטגן עד שהעוף מחליף את צבעו ללבן
- מוסיפים מיץ לימון, קליפת לימון ורוטב דגים ומערבבים היטב
- מורידים מהאש ומצננים
- כשהעוף בטמפרטורת החדר, מוסיפים פנימה את הכוסברה והנענע הקצוצים ומערבבים
- מכינים את הרוטב: בסיר קטן שמים את כל מרכיבי הרוטב
- מבשלים תוך ערבוב כ 2-3 דק עד שהרוטב
- מגלגלים את הספרינג רולס: שמים מים פושרים בקערה גדולה. טובלים דף אורז אחד במים לדקה, מוציאים ומניחים על קרש חיתוך
- עורמים תלולית של המילוי בחלקו התחתון של דף האורז.
- מקפלים את צידי דף האורז על גבי תלולית המילוי ומגלגלים אותו בצורה הדוקה לגליל (כשכיוון הגלגול הוא מכם והלאה)
- חוזרים על הפעולה עם יתר דפי האורז.
- מגישים עם הרוטב
הערות ושדרוגים:
- את הרולים האלו אפשר להכין בהמון גרסאות! עם דג נא, עם עוף טחון או בשר טחון, עם דג צלוי או פרוסות בקר או אפילו טופו וכמובן גם עם שלל ירקות! נסו למשל את הגרסה הנהדרת הזו: ספרינג רולס לכבוד האביב
- לאפשרות טבעונית: ממלאים את הרולים בירקות מכל הסוגים והצבעים, ואפשר גם להוסיף טופו! ברוטב במקום רוטב דגים משתמשים בסויה
- אפשר גם לטגן את הרולים הממולאים ואז הם הופכים לנאמס!
- המתכון בשיתוף חמאת בוטנים JIF
המתכון לא רשום עד הסוף
תוקן. תודה