אחת ההצלחות הגדולות שלי (או לפחות ככה הרגשתי), הייתה הפעם הראשונה שהכנתי עוגת שמרים מוצלחת. זו הייתה עוגת שושנים במילוי קינמון (שמאז עברה כבר המון שדרוגים והיום היא מתכון משגע של שושני שמרים דאבל קינמון). מאז אני משחקת עם עוגות שמרים ונהנת מאפייה של קלאסיקות כמו סינבון, קרנץ וסטיקי באנס, ונהנת לא פחות מטוויסטים שדרוגים והמצאות משלי…
כבר זמן מה שאני זוממת להכין עוגת שמרים עם מילוי של תפוחים.. אני מאוד אוהבת עוגות תפוחים ויש לי לא מעט כאלו בבלוג (כמו פאי תפוחים הולנדי עם רוטב טופי מושלם או עוגת תפוחים בחושה עם קראמבל) אבל עוגת שמרים עם עוד לא הכנתי… עד עכשיו.
לפני כמה שבועות קיבלתי מיקסר חדש. ישר ידעתי, היום תהיה עוגת שמרים. בזמן שהמיקסר (החתיך יש לציין), לש במרץ את הבצק הסתכלתי במקרר ובמזווה לראות במה אני יכולה למלא את הבצק שלי… ראיתי את התפוחים ובזה נגמרה ההתלבטות, סינבון תפוח בדבש בול בזמן לראש השנה.
שיחקתי בהנאה גדולה עם הבצק, עם התפוחים, עם המילוי, ויצאה עוגה… מה אני אגיד לכם… עוגת שמרים רכה ועסיסית, קינמונית ומשגעת עם פרוסות תפוחים מקורמלות בדבש, ויפה… אוי כמה שהיא יפה!
השתגעתי!
אז אם אתם חובבי עוגות, עוגות תפוחים, עוגות שמרים – כמוני, אם גם אתם משתגעים על ריח של קינמון ושל עוגה בתנור, אם גם לכם המראה של תבנית שושנים עושה טוב על הלב, דעו שזו ה-עוגה בשבילכם.
חג שמח ושנה טובה!
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים לבצק:
500 ג קמח לבן
1 כף שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
1 גביע שמנת חמוצה
100 ג חמאה רכה
מצרכים למילוי קינמון:
50 ג חמאה רכה
4 כפות גדושות סוכר חום כהה
1 כף שטוחה קינמון
מצרכים לתפוחים:
2-3 תפוחי פינק ליידי
50 ג חמאה
1/3 כוס דבש
להברשה:
1 ביצה מדוללת במעט מים
לסירופ סוכר:
1 כוס סוכר
3/4 כוס מים
הוראות הכנה:
- מכינים את הבצק: בקערת המיקסר שמים את כל מרכיבי הבצק ולשים בעזרת וו לישה כ-10 דק עד שמתקבל בצק אחיד מבריק וגמיש
- מכסים בניילון נצמד או מגבת לחה ושמים במקום חמים להתפחה, עד שהבצק מכפיל את נפחו
- בנתיים מכינים את התפוחים: חותכים את התפוחים לחצי לאורך ונפטרים מהגרעינים
- פורסים את התפוחים דק מאוד (אני ממליצה להשתמש במנדולינה או אביזר חיתוך אחר) ומעבירים לתבנית
- במחבת קטנה ממיסים יחד את החמאה והדבש
- יוצקים את תערובת החמאה-דבש החמה על התפוחים הפרוסים
- מערבבים היטב, אך בעדינות עד שכל פרוסות התפוחים מצופות
- כשהבצק הכפיל את נפחו, מקמחים משטח עבודה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות
- מרדדים את הבצק למלבן בעובי 2\1 ס"מ
- מכינים את המילוי: מערבבים בקערית את החמאה, הסוכר והקינמון
- מורחים על הבצק בשכבה אחידה את המילוי
- מקפלים את השליש העליון של הבצק כלפי מטה על גבי המילוי
- מקפלים את השליש התחתון של הבצק כלפי מעלה על השליש העליון של הבצק שקיפלנו בשלב הקודם (מתקבלת צורה של מעין מעטפה)
- מרימים את המעטפה בזהירות ומקמחים שוב את משטח העבודה
- מרדדים את הבצק המקופל למלבן בעובי 2\1 ס"מ – ככול שהמלבן יהי ארוך יותר יהיו יותר שושנים
- חותכים את מלבן הבצק לרצועות ברוחב של כ5 ס"מ
- מסדרים את פרוסות התפוחים בחפיפה (כמו רעפים) על כל רצועת בצק. פרוסות התפוחים צריכות לבלוט מעט מעט שולי הבצק
- מגלגלים כל רצועת בצק לשושנה
- משמנים תבנית אפיה ומעמידים בה את הפרוסות במרווחים של כ2 ס"מ בין פרוסה לפרוסה
- מניחים בצד לתפיחה לכ-45 דק
- בקערית טורפים ביצה
- מברישים את השושנים התפוחות בביצה הטרופה
- אופים כ45 דק עם שהעוגה שחומה וריחנית
- בזמן שהעוגה בתנור מכינים סירופ: שמים בסיר קטן את המים והסוכר ומבשלים עד שהסוכר נמס לחלוטין והסירופ רותח
- כשהעוגה יוצאת מהתנור יוצקים עליה סביב סביב את הסירופ
- מצננים לפני שפורסים
הערות ושדרוגים:
- אפשר ללוש את הבצק ביד אם אין לכם מיקסר, חשוב להקפיד ללוש אותו לפחות 10 דק, אחרת הבצק לא תופח מספיק ותצא עוגה דחוסה
- כשעובדים עם הבצק חשוב להקפיד להרים אותו בזהירות מדי פעם ולקמח קלות כל הזמן את המשטח כדי שהבצק לא ידבק למשטח ויקרע