אני תמיד שומרת בצק עלים במקפיא. זה פתרון נהדר לקיצורי דרך והתקלות. כשיש בצק עלים במקפיא אפשר בקלות לאלתר בורקסים לארוחת ערב, עוגיות או קרמשניט כשמתחשק משהו מתוק, ולתקתק מאפה בצק עלים אם מגיעים אורחים.
אני מקפידה לקנות בצק עלים טוב (על בסיס חמאה כמובן), אפשר להשתמש בו למאפים מלוחים או מתוקים… ועם קצת מצרכים שיש במקרר לאלתר מאכלים משגעים!
אני מעלה את המתכון הזה היום, כי סוכות וכולנו מארחים ומתארחים, וטוב שתהיה לנו בראש אופציה לאיזו מנה טעימה ופשוטה להכנה, כזו שאפשר לתקתק כשפתאום חברים מודיעים שהם בדרך אליכם וחייבים לדאוג כיבוד, או כשאתם מחליטים בספונטניות לקפוץ לסוכה של דודה חנה ורוצים להביא איתכם משהו….
5 מצרכים, 5 דקות עבודה ויש לכם מאפה בצק עלים שיהיה הלהיט של כל סוכה.
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים:
1/2 ק"ג בצק עלים על בסיס חמאה
1 קופסה בצל מטוגן דורות – מופשר
1 כפית עלי טימין
1 ביצה
מלח
פלפל שחור
100 ג' גבינה כחולה או גבינת עיזים
הוראות הכנה:
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות
- פורסים את בצק העלים, בעזרת סכין חדה מיישרים לו את השוליים לצורת מלבן
- בעזרת סכין קטנה וחדה חורצים שוליים ברוחב של כ1 ס"מ (חשוב לא לחתוך את הבצק עד למטה, רק לחרוץ בעדינות)
- מכניסים את הבצק למקפיא לכ10 דק
- מורחים את הבצל המטוגן בשכבה אחידה על המלבן הפנימי של הבצק (משאירים את השוליים ללא בצל)
- מפזרים סביב סביב על הבצל את הטימין, ממליחים ומפלפלים
- מורחים את שולי הבצק בביצה טרופה
- אופים כ25-30 דק עד ששולי המאפה שחומים ופריכים
- לפני ההגשה מפוררים על המאפה את הגבינה
הערות ושדרוגים:
- אני ממליצה תמיד להשתמש בבצק עלים איכותי עם בסיס חמאה. זה הבדל של שמיים וארץ בתוצאה בין שימוש בבצק טוב ושימוש בבצק בינוני…
- בבצק עלים יש הרבה שומן, ולכן חשוב לעבוד איתו כשהוא קר. אם הבצק רך מדי, נקרע ולא משתף פעולה, תכניסו אותו ל10-15 דק למקפיא
- אם אין לכם בצל מטוגן של דורות, אפשר לפרוס דק 3 בצלים ולטגן אותן (הכי טעים זה שילוב של שמן זית וחמאה) כ20-30 דק על אש נמוכה עד שהם ממש מקורמלים
- אפשר כמובן להוסיף למאפה עוד דברים חוץ מבצל מטוגן… ירקות קלויים, אנשובי, ארטישוקים משומרים, זיתים וכו. המאפה הזה הוא ממש כמו פיצה… אפשר לשים עליו כל דבר שאוהבים!
- המתכון בשיתוף דורות