אנשים בעולם מתחלקים לשניים. אלו שאוהבים סופגניות ואלו שאוהבים לביבות… ואני? אני חד משמעית במחנה הלביבות. אין דבר שאני אוהבת יותר בחנוכה מצלחת של לטקעס – לביבות תפוחי אדמה זהובות, ופריכות.
מלוחות או מתוקות, קלאסיות, מתפוחי אדמה או שובבות אחרות כמו לביבות ירק, בטטה או כל סוג אחר לביבות זה פשוט אחד ממאכלי החג הכי טעימים בעייני. לא רק של חנוכה, של כל החגים! אבל האמת? הלטקעס הקלאסיות הן ה-הא של הלביבות בעיניי.
אם אתם דואגים מהקלוריות אז תדעו: לביבות תפוחי אדמה אפשר לאפות בתנור במקום לטגן, אבל אצלי בבית אומרים שהקלוריות של חנוכה לא נחשבות…
אז היום נר ראשון של חנוכה! ואני כבר מוכנה אם מצרכים ללביבות, החנוכייה שיולי הכין בגן כבר מחכה על השיש עם נרות, ובערב נדליק נר ראשון ונזלול לביבות.
חג שמח!
לא בא לכם לטגן המון לביבות קטנות? תנסו את רושטי – לביבה משפחתית גדולה!
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
https://www.instagram.com/taharoni/
מצרכים:
4 תפוחי אדמה (אני ממליצה מזן דזירה)
2 ביצים
2-3 כפות קמח או קורנפלור
מלח
פלפל שחור
שמן לטיגון
להגשה:
שמת חמוצה
עירית קצוצה
הוראות הכנה:
- קולפים את תפוחי האדמה ומגררים אותם בפומפייה
- סוחטים את תפוחי האדמה היטב ונפטרים מהנוזלים
- בקערה גדולה מערבבים את תפוחי האדמה הסחוטים עם יתר המרכיבים לתערובת אחידה
- במחבת גדולה מחממים שמן בגובה של כ1 ס"מ
- כשהשמן חם מניחים בו כף גדושה מהתערובת ובעזרת כף משטחים את התערובת ללביבה
- מטגנים עם אש בינונית כ3 דק מכל צד עד שהלביבה שחומה ופריכה
- חוזרים על הפעולה עם כל הבלילה
- מגישים עם שמנת חמוצה ועירית קצוצה
הערות ושדרוגים:
- אפשר להוסיף לתוך הבלילה תוספות לשדרוג (גבינה מגוררת, בצל קצוץ, ירקות מגוררים בפומפייה, עשבי תיבול וכו…)
- אצלי בבית יש מי שאוהב את הלביבות בגרסה מתוקה, אז במקום שמנת חמוצה ועירית מגישים אותן עם סוכר ו/או רסק תפוחים
- אם רוצים לאפות במקום לטגן: מרפדים תבנית בנייר אפייה, משמנים מעט את הנייר, משטחים עליו לביבות ואופים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות – אני ממליצה להפוך את הלביבות באמצע כדי שהן ישחימו יפה משני הצדדים