זיטי אפוי, או בייקד זיטי זה למעשה מאפה פסטה איטלקי. זיטי זה שם הפסטה שממנה באופן מסורתי מכינים את המנה – פסטה צינורות שקצת מזכירה פנה או קנלוני דקים.
אם גם אתם, כמוני, חובבי הסדרה "הספורנוס", וודאי שמעתם כבר על הזיטי הזה, ואף צפיתם בשלל הנשים בסדרה רבות בינהן מי מכינה את הזיטי הטוב ביותר (ברור שכרמלה אהובתי, לא?).
אמנם בזיטי של כרמלה יש כדורי בשר ונקנקיות, אבל אני בחרתי היום בגרסה צמחונית פשוטה יותר (למרות שמי שבניין, מוזמן כמובן לשדרג את המתכון שלי עם איזה תוספות שהוא חפץ…). הכייף בגרסה הזו, היא שהיא לגמרי פשוטה להכנה, והיא ממצרכים שיש בכל בית – פסטה, רוטב עגבניות, גבינה – ובגדול, כל מה שצריך לעשות זה לערבב אותם ולאפות, אין פה מקום לטעויות.
ב5 דקות עבודה, ועוד 30 דק של סבלנות (כי הריח המטריף מתפשט בבית מהר וצריך להיות חזקים ולהתאפק) יכול להיות לכם המאפה הזה, חם, נימוח, גבינתי וריחני, ולרגע, רק לרגע תוכלו להיות סופרנו.
רוצים עוד רעיונות למתכונים איטלקיים קלים? תנסו את המתכון שלי לסלט פסטה עם קישואים ומוצרלה
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים:
1 חבילת פסטה קצרה
3 כפות שמן זית
3 שיני שום כתושות
1 בקבוק (700 מ"ל) פאסטה עגבניות
1/2 כוס מים
3 כפות גדושות גבינת שמנת
2 כדורי מוצרלה
100 ג פרמזן מגורד
חופן עלי בזיליקום
מלח
פלפל שחור
הוראות הכנה:
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות
- במחבת גדולה מחממים את השמן זית
- כשהשם חם מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים כ2 דק
- מוסיפים את הפאסטה, מים, מלח ופלפל ומערבבים, מבשלים יחד כ5 דק
- מוסיפים גבינת שמנת ומערבבים עד שהיא נטמעת באופן אחיד ברוטב
- מורידים את הרוטב מהאש
- בסיר גדול עם הרבה מים רותחים וקצת מלח מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן
- לכלי חסין חום יוצקים כ1/2 כוס מהרוטב ומורחים היטב בשכבה אחידה על כל תחתית הכלי
- מסננים את הפסטה ממי הבידול ומחזירים לסיר
- שופכים את יתרת הרוטב לתור הסיר עם הפסטה ומערבבים היטב עד שכל הפסטה מצופה ברוטב
- מוסיפים לפסטה מחצית מכמות הפרזמן
- קורעים את עלי הבזיליקום לפיסות, מוסיפים לפסטה ומערבבים
- מעבירים את הפסטה לכלי עם הרוטב בתחתית ומיישרים לשכבה ישרה ואחידה
- מפזרים על גבי הפסטה את הפרמזן
- בוצעים סביב סביב את כדורי המוצרלה
- אופים כ30-40 דק עד שהחלק העליון של המאפה שחום ומבעבע
הערות ושדרוגים:
- זיטי זה סוג של פסטה בצורת צינורות (קצת דומה לפנה) והיא הפסטה שאיתה מכינים את המאפה הזה באופן מסורתי. אבל אפשר ואפילו נחמד להכין את המאפה הזה מכל פסטה קצרה שאוהבים.
- מי שחובב חריף יכול להוסיף לרוטב מעט צ'ילי גרוס
- אני אוהבת שילוב של מוצרלה ופרמזן, אבל כמובן שאפשר להמיר פה את הגבינות לכל גבינה אחרת שאוהבים…
תמרה, המתכון לא ממש כמו בסופרנוס כהגדרתך ואולי קצת קרב.