בולונז או ראגו? בשר טחון או מפורק? עם גזר? עם יין? צריך רסק?
בולונז זו מנה מאוד אהובה. ברוב הבתים שאני מכירה יש גרסה כזו או אחרת לספגטי בולונז. בארסנל המתכונים שלי יש כמה סוגים של בולונז, יש אחד מהיר כשצריך לתקתקת ארוחת ערב, יש אחד מושקע עם בשר מפורק בבישול ארוך אורך, יש אחד עם יין, יש אחד חריף, יש אחד עם תוספת של נקנקיות, כי בולונז זו מנה חגיגה.
וזה? זה המתכון שלי לבולונז הבסיסי, המהיר, הקליל שעליו מתבססים כל המתכונים האחרים. אם צריך רק מתכון אחד לבולונז, זה המתכון.
מחפשים עוד רעיונות למנות פסטה מעניינות? נסו את המתכון שלי לפסטה עם עוף וארטישוק
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים:
5 כפות שמן זית
1 בצל גדול
5-6 שיני שום
2 גזר
3-4 גבעולי סלרי
750 ג בשר טחון
700 ג פסאטה או עגבניות מרוסקות
1 כפית שטוחה סוכר
מלח
פלפל שחור
להגשה:
פסטה שאוהבים מבושלת לפי הוראות היצרן
הוראות הכנה:
- קולפים וקוצצים קטן את הבצל, שום, גזר והסלרי
- בסיר שטוח ורחב מחממים שמן זית
- מוסיפים את הירקות הקצוצים, מלח ופלפל ומטגנים תוך ערבוב כ6-7 דק עד שהבצל מזהיב
- מוסיפים את הבשר הטחון לסיר, בעזרת 2 כפות עץ מפורים אותו לפרורים קטנים וממשיכים לטגן עד שהבשר כולו משנה את הצבע שלו
- מוסיפים את הפסאטה ומערבבים היטב
- מוסיפים 1-2 כוס של מים רותחים (אני אוהבת רוטב לא מאוד דליל אז אני מוסיפה כוס 1, מי שאוהב רוטב דליל שיוסיף יותר)
- מוסיפים סוכר, מלח ופלפל ומערבבים היטב
- מביאים את הרוטב לרתיחה, מכסים את הסיר, מנמיכים להבה ומבשלים 30 דק לפחות
- טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
- מוסיפים לסיר פסטה מבושלת ומערבבים היטב יחד
הערות ושדרוגים:
- אם כולם אצלכם בבית זורמים על חריפות אפשר וממולץ להוסיף לוטב גם צ'ילי אדום או צ'ילי גרוס שיתן קיק שובב של חריפות
- אני אוהבת להשתמש בפאסטה (מחית עגבניות חלקה), אפשר כמובן להשתמש גם בעגבניות מרוסקות או בעגבניות טריות שמרסקים במעבד מזון או מגרדים על פומפייה
- 30 דק זה המינימום לבישול הבולונז. כמובן שאפשר ומומלץ להאריך את זמן הבישול, בישול ארוך יותר יעשה רק טוב לרוטב (2-3 שעות מכוסה על אש נמוכה בכייף)
- בזיליקום הולך נהדר עם בולונז, אפשר לפני ההגשה לערבב לתוך הפסטה חופן של עלי בזיליקום
האם ניתן להקפאה?
בטח