אני ממשיכה עם מתכונים לארוחת החג המשגעת שהרכבתי יחד עם חוות תקוע ועסקים מהצפון שהפעילות שלהם נפגעה מהמלחמה. הפעם אנחנו עם מנה עיקרית נהדרת, סיר מהביל של אוסובוקו עם פטריות, בצלצלי שאלוט ויין לבן, שמתבשל בנחת בישול ארוך עם שהבשר נימוח, עסיסי ורך.
את האוסובוקו למנה הזו הביאו לנו מרעה גולן – משק מהצפון שמגדל בקר בשיטת גידול טבעית.
חוץ מהעובדה שזו מנה טעימה באופן מיוחד, אחת הסיבות שאני אוהבת אותה היא העובדה שאפשר ואופילו כדאי להכין אותה יום לפני החג, לילה במקרר יעשה לה טוב ויעמיק את הטעמים שלה עוד יותר, ואז לפני ארוחת החג כל מה שנשאר זה רק לחמם אותה.
חג שמח, שנה, טובה (אמן) ובשורות טובות לכולם.
הצגת פוסט זה באינסטגרם
מחפשים עוד מתכונים לחג? אני ממליצה לכם להציץ באתר של חוות תקוע
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
רוצים עוד רעיון למנה עיקרית שאפשר להכין מראש ורק לחמם בערב החג? נסו את המתכון שלי לתבשיל אונטריב לעצלנים
מצרכים:
1.5 ק"ג אוסבוקו
לקט פטריות מיובשות – תקוע
1/4 כוס שמן זית
חבילה של 350 ג איזי שאלוטס קלופים
1 ראש שום חצוי לרוחבו או שום פנינה
3 גזרים קלופים חתוכים לפיסות של כ2 ס"מ
1 כוס יין לבן יבש
1 כף עלי טימין
3 עלי דפנה
מארז בייבי מלך היער
להסמכה:
1 כף קורנפלור מדוללת בכ1/2 כוס מים
להגשה:
עירית קצוצה או פטרוזיליה קצוצה
אני ממליצה להגיש את התבשיל עם פירה פתיתים או אורז
הוראות הכנה:
- ממליחים ומפלפלים היטב את הבשר
- משרים את הפטריות המיובשות בקערית עם מים רותחים (המים צריכים לכסות את הפטריות)
- בסיר גדול מחממים את השמן, כשהשמן חם מטגנים את הבשר כ3-4 דק מכל צד על שהוא שחום היטב. מוציאים מהסיר לצלחת גדולה.
- מסננים את הפטריות המיובשות ושומרים את הנוזל.
- מוסיפים לסיר את השאלוטס, שום, גזר, ופטריות מיובשות, מטגנים תוך ערבוב כ5 דק
- מחזירים את הבשר לסיר,1 כוס יין לבן ומבשלים כ3 דק עד שהאלכוהול מתאדה
- מוסיפים את מי השריית הפטריות (בתחתית הקערה ישנם מעט משקעים ואותם לא מוסיפים לסיר) ומים או ציר עד לכיסוי תכולת הסיר, מוסיפים את פטריות בייבי מלך היער, הטימין ועלי הדפנה, מלח ופלפל ומערבבים
- מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים כ3-4 שעות עד שהבשר רך. מדי עם מערבבים את תכולת הסיר
- כשהבשר רך מגבירים להבה, מביאים את תכולת הסיר לרתיחה, מוסיפים קורנפלור מדולל במים, מערבבים ומבשלים כ2-3 דק
- לפני ההגשה מפזרים על הסיר עירית קצוצה או פטרוזיליה קצוצה
טיפ:
אחרי שמביאים את תכולת הסיר לרתיחה, אפשר לבשל את התבשיל כ3-4 שעות על להבה נמוכה או בתנור שחומם מראש ל150 מעלות.