טופו בקרמל חריף
טופו בקרמל חריף

ראיתי את המבט שלכם כשאמרתי טופו. אבל אל תסתכלו עלי ככה! הטופו הזה הוא לא מה שאתם חושבים… הוא לא אפרפר, הוא לא רוטט, הוא לא תפל והוא לא מדכא… הטופו שלי הוא טופו בקרמל חריף, פריך, זהוב, מפוצץ טעמים, שגם חובבי הבשר פה בבית משתגעים עליו!

אפשר להוסיף לו ירקות, אפשר לאכול אותו עם אורז או עם איטריות או סתם ככה יש מהמחבת (רק תיזהרו לא לקבל כוויה בלשון כי הקרמל רותח!)

ומה הכי נחמד במנה הזו? שכל המרכיבים שלה הם כאלו שנשמרים מלא זמן במזווה או במקפיא. אני דואגת שיהיו לי את כל המרכיבים האלו באופן קבוע בבית, ואז, בימים כאלו עמוסים, לחוצים, צפופים כשאני חוזרת מאוחר וצריכה לתקתק ארוחת ערב, אני לא צריכה לדאוג לקניות… אני שולפת כמה מצרכים מהמזווה והמקפיא ותוך 10 ד' (שוב אתם מסתכלים עלי בסקפטיות? נשבעת שזה מתכון סופר מהיר!) יש ארוחת ערב נהדרת – קוביות פריכות של טופו בקרמל חריף שמטפטף על תלולית אורז לבן, חם, פריך, מתוק, חריף.

 

מחפשים עוד רעיונות למתכוני טופו? תנסו את טופו פריך עם ירקות ירוקים ורוטב בוטנים מושלם

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים:

1 חבילה טופו

 

לטיגון:

1/3 כוס קורנפלור או קמח חומוס

3 כפות שמן

 

לקרמל חריף:

3 קוביות שום חריף – דורות

4 קוביות ג'ינג'ר – דורות

1/4 כוס מייפל

2 כפות סויה

 

להגשה:

אורז לבן

בצל ירוק קצוץ

כף שומשום

 

הוראות הכנה:

  • חותכים את הטופו לקוביות בגודל של כ2 ס"מ
  • במחבת גדולה מחממים 3 כפות שמן
  • כשהשמן חם טובלים כל קוביית טופו בקורנפלור ומטגנים היטב כ2-3 דק מכל צד על שהטופו שחום ופריך
  • מערבבים בקערית את כל מרכיבי הקרמל
  • מוסיפים למחבת נקייה את תערובת הקרמל החריף ומביאים לרתיחה
  • מבשלים את הקרמל עם הטופו ברתיחה עדינה כ2-3 דק עד שהקרמל מתחיל להסמיך והטופו מזוגג היטב מכל הצדדים
  • לפני ההגשה מפזרים בצל ירוק ושומשום. מגישים עם אורז.

 

הערות ושדרוגים:

  • אפשר באותו אופן להכין את המנה עם עוף במקום עם טופו
  • אני אוהבת מאוד ירקות, אז אני לפעמים מוסיפה למנה גם ירקות שמזדגגים עם הטופו בקרמל החריף (למשל בק צ'וי, ברוקולי, אפונת שלג וכו')
  • אם משתמשים בסויה ללא גלוטן, המנה נטולת גלוטן לחלוטין
  • המתכון בשיתוף דורות

 

Share:
  • 5420
  • 1
  • 0

1 thought on “טופו בקרמל חריף”

  1. אחלה מתכון, הכנתי עם ברוקולי, אבל כל הכמויות של הנוזלים- צריך לפחות להכפיל (שמן, סויה, מייפל)…

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *